Sistem penapisan air antioksidan beralkali BIOCERA diperakui secara rasmi oleh US Food and Drug Administration (USFDA) dan The Water Quality Association (WQA). Sistem penapisan ini juga merupakan sistem penapisan air yang pertama di dunia menerima pengiktirafan daripada The Korean Food and Drug Administration (KFDA) sebagai alat medikal yang membekalkan air beralkali (nilai pH 8.5-9.5) serta kaya dengan antioksidan. Ditambah lagi dengan gugusan airnya yang lebih kecil((51.497Hz) daripada air biasa, air ini membantu menghidrat sel-sel dengan lebih berkesan.
Copyright   biocera-malaysia.com All Rights Reserved.
Malaysia, Indonesia, Singapore and Brunei
DAPATKAN SEKARANG DENGAN PROMOSI TERKINI!!!!!       JANGAN LEPASKAN PELUANG ANDA.

Kenapa kita sakit?

Adakah oksigen itu bagus? Jawapannya ialah ya. Oksigen amat diperlukan oleh badan kita. Molekul oksigen agak stabil apabila berada di atmosfera, tetapi apabila terlalu banyak oksigen diserap ke dalam badan kita, oksigen tersebut menjadi semakin aktif dan tidak stabil, dan ia menunjukkan sifat-sifat yang mudah untuk melekatkan diri terhadap sel-sel sihat. Oksigen ini lebih dikenali sebagai radikal bebas. Sifat-sifat radikal bebas ini adalah mempunyai ketidakseimbangan elektron. Lebih kurang 2% oksigen yang disedut menjadi oksigen aktif, sewaktu bersenam, jumlah tersebut meningkat menjadi 20%. Radikal bebas ini akan menghasilkan kesan oksidasi yang begitu tinggi. Ini bermakna radikal bebas ini mampu mencuri elektron-elektron daripada sel yang sihat

Sehubungan dengan itu, apabila terdapat terlalu banyak radikal bebas dihasilkan didalam badan, mereka menjadi semakin aktif dan melekatkan diri kepada sel-sel yang sihat, hasilnya sel-sel yang sihat akan musnah secara genetiknya. Ia juga berupaya untuk mengoksidasikan tisu lalu akan menyebabkan berlakunya pelbagai jenis penyakit.Antioksidan menghalang oksidasi bahaya

Salah satu cara untuk melindungi tisu sihat daripada dioksidasikan oleh radikal bebas adalah dengan cara membekalkan elektron bebas kepada radikal bebas, dengan menyeimbangkan jumlah elektron pada radikal bebas tersebut, maka ia dapat menghalang dari radikal bebas untuk menganggu sel-sel tisu yang sihat.

Dalam kajian, makanan seharian kita ada yang menghalang kita daripada dihinggapi kanser dan ada sebahagiannya menyumbangkannya. Kebanyakkan tisu-tisu yang rosak disebabkan oleh bahan yang dikenali sebagai karsinogen yang terdapat didalam makanan terhasil dari hasil tindak balas oksidasi didalam sel. Oleh itu para pengkaji telah menemui satu bahan yang dapat menghalang berlakunya oksidasi ini, bahan tersebut lebih dikenali sebagai antioksidan. Dengan pengambilan bahan antioksidan ini secara semulajadi seperti air alkali yang berantioksidan akan menjadi benteng utama dalam menghalang berlakunya kanser.


Bagaimana untuk kita mengelakkan diri dari dihinggapi penyakit ?


Sewaktu proses penghazaman, bakteria-bakteria bertindak balas dengan protin, asid amino, ikan dan daging akan menghasilkan bahan tersebut ;-

    Hidrogen sulfida
    Ammonia
    Histamin
    Indoles
    Phenoles
    Scatoles

Dengan terhasilnya bahan-bahan tersebut ia akan mengeluarkan bau yang tidak menyenangkan di dalam usus. Bahan-bahan ini juga akan menyebabkan pelbagai jenis penyakit seperti contoh Hidrogen sulfida dan ammonia yang akan merosakkan hati. Histamin pula akan menggalakkan berlakunya kesan alahan seperti asma dan sebagainya.

Lantaran itu, badan akan mengeluarkan sejenis bahan yang dikenali sebagai neutrophil leukocytes dimana ia akan membebaskan oksigen aktif bagi menangani toksik tersebut lalu mengelakkan berlakunya kerosakan terhadap organ-organ yang berkaitan.

Tetapi apabila terlalu banyak oksigen aktif ini dibebaskan, disamping ia meneutralkan toksik itu tadi, ia juga akan merosakkan sel-sel yang sihat. Melalui proses pengoksidaan berlebihan. Oleh itu, sebagai jalan penyelesaiannya adalah dengan mengambil bahan yang berantioksidan bagi menghalang berlakunya proses oksidasi yang disebabkan oksigen aktif itu tadi.
Apa itu Antioksidan?

Antioksidan adalah bahan ataupun khasiat makanan yang akan mengurangkan atau mengelakkan kerosakkan oksidasi disebabkan oleh radikal bebas, dengan memberi perlindungan oksidasi terhadap tubuh. Antioksidan bersumberkan makanan seperti Vitamin C, E, Beta kerotin, selenium, ion hidrogen meneutralkan dan menjadikan radikal bebas tidak merbahaya kepada tubuh. Menurut Persatuan Diet Amerika, antioksidan berperanan dalam meningkatkan fungsi imun dan mengurangkan risiko barah serta jangkitan.
    Kelebihan Penggunaan Antioksidan

 • Bebas pemburu radikal
 • Memperbaiki pencernaan
 • Membantu memperlambatkan proses penuaan pada tingkat biologis
 • Membantu menciptakan alkali tubuh
 • Meneutralkan berbagai jenis asid yang terbentuk di dalam tubuh, mencegah tubuh dari pembentukan asid dan sejumlah penyakit kronik
 • Membersihkan radikal bebas dan mencegah penuaan
 • Menhilangkan nutrisi dan lemak berlebih, kolestrol dan zat-zat beracun lainnya dalam tubuh
 • Meningkatkan metabolisme tubuh dengan daya serap dan daya larut air
 • Meningkatkan sistem ketahanan tubuh
 • Mencegah osteoporosis
 • Meningkatkan sekresi insulin, efektif dalam mencegah penyakit diabetes dan hati
 • Mencegah kanser
 • Mencegah penyakit hati dan hipertensi
 • Menetralkan asam lambung, sehingga dapat meningkatkan fungsi gastrointestinal
 • Sangat baik untuk radang usus kronik, radang lambung dan sebagainya
BiOCERA
Jug Penapis Air Beralkali
BiOCERA ALKALINE ANTIOXIDANT
SELAMAT DIGUNAKAN